Mobilizing Awareness® is een behandelmethode gericht op ‘mindfulness’ en de verbetering van coördinatie en lenigheid. Er wordt teruggegrepen op de natuurlijke bewegingspatronen die we als kind hebben aangeleerd, maar die we door verschillende oorzaken gedeeltelijk of helemaal ‘vergeten’ zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

  • pijn na langdurige ziekte of een operatieve ingreep, waardoor uw bewegingspatronen niet meer zijn genormaliseerd;

  • aangeleerde ‘verkeerde’ lichaamshoudingen door onvoldoende lichaamsbeweging, (zittend) werk, sportbeoefening etc.;

  • een traumatische, angstige ervaring waardoor ons lichaam in een voortdurende staat van stress is komen te staan en die het ‘vrij en vrijuit bewegen’ onbewust negatief heeft beïnvloed;

  • lichamelijk onverklaarbare pijn en vermoeidheid. De samenhang tussen de lichamelijke klachten en de geestelijke ofwel emotionele oorzaak wordt niet altijd gezien of herkent. Lichamelijke klachten kunnen dan wel aanwezig zijn, maar worden niet verklaard vanuit medische oorzaken.

Hoe werkt het?

Mobilizing Awareness® kenmerkt zich door rustige en bewust gecoördineerde oefeningen. U leert hoe u uw spieren weer efficiënt kunt bewegen. De fysiotherapeut begeleidt de beweging van de cliënt ‘hands-on’ ter ondersteuning van het bewustwordingsproces. Er wordt ook aandacht besteed aan een ontspannen ademhaling. Het doel van Mobilizing awareness® is om het lichaam weer vrijuit en zonder beperkingen in het ‘hier en nu’ te laten bewegen.

 

Een behandeling met Mobilizing Awareness® is intensief en wij vinden het belangrijk om u in alle rust te kunnen behandelen. Daarom nemen wij bij voorkeur een uur aaneengesloten behandeltijd.

Mobilizing Awareness®

Voor iedereen die balans zoekt tussen lichaam en geest