Opbouw behandelingen fysiotherapie

Bij Fysiotherapie Jonkerbos bestaat een behandeling uit 3 fasen: gedegen onderzoek, behandeling en nazorg. Om te kunnen begrijpen wat uw klachten zijn kijken we in het onderzoek naar uw gezondheidsgeschiedenis, hoe u beweegt en wat uw doelen zijn voor de behandeling. We doen diverse testen om de oorzaak van de klachten vast te stellen. Vervolgens maken we een individueel behandelplan dat aansluit op uw behoeften en mogelijkheden. In de nazorgfase krijgt u advies en oefeningen om gezond en pijnvrij te blijven bewegen.

 

Behandelingen bij Fysiotherapie Jonkerbos zijn gericht op actief en functioneel bewegen met als doel snel herstel, zo snel      - en veilig- als mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u zelf de regie voert over uw herstel. Daarom geven wij u tijdens de behandelfase specifieke oefeningen mee voor thuis, zodat u nog sneller weer vrij van klachten kunt bewegen.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan op volgende manieren.

Telefonisch: 06-43581497.

Per e-mail: Jonkerbos@yorbody.nl.

Via de pagina Maak een afspraak.

Als u lid bent van Basic Fit kunt u ook via hun website een bericht sturen.

 

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek, lichamelijk onderzoek, opstellen van een behandelplan en het in orde maken van de inschrijving.

Bij de eerste afspraak neemt u een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringsbewijs mee, en eventueel de verwijsbrief van uw huisarts of specialist. Deze gegevens zijn nodig voor het in orde maken van de inschrijving.

In het intakegesprek gaan we specifiek na wat uw huidige klachten zijn, en wat uw persoonlijke doelen zijn voor een behandeling.  

Het lichamelijk onderzoek is bedoeld om de ernst en aard van uw lichamelijke klachten te kunnen onderzoeken. Er worden diverse testen gedaan voor het bepalen van uw kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. 

Als we alle informatie hebben, stellen wij samen met u een behandelplan op. Voor deze eerste afspraak nemen wij ruim de tijd.

 

Vervolgafspraken

Afhankelijk van uw persoonlijke doelen vinden de behandelingen plaats in de behandelkamer of in de oefenzaal. U wordt verzocht bij iedere vervolgafspraak een eigen, schone handdoek mee te nemen (u kunt na afloop gebruik maken van de douches van Basic Fit).

Tussentijds worden uw vorderingen bijgehouden, en worden doelen en behandelmethoden bijgesteld indien nodig.

 

Afronding behandeling

De behandeling wordt afgerond als uw klachten zijn verdwenen of uw persoonlijke doelen zijn bereikt. Uiteraard gaan we samen na in welke mate u tevreden bent over de behandeling bij Fysiotherapie Jonkerbos.